Lehké bramborové suflé

Ze zbytku vařených brambor vykouzlíte skvělý bramborový slaný nákyp.


2.65x
60 min

Ingredience

3 ksvejce
2 lžícehořčice
4 lžícestrouhaný parmazán
600 gvařené brambory
4 lžícebramborového škrobu

podle potřeby

sůl
máslo
mletý biý pepř

Postup přípravy

Vařené a vystydlé brambory nastouháme do větší mísy. Přidáme žloutky (bílky oddělíme a dáme stranou), škrob, sůl, pepř, hořčici a nastrouhaný parmazán a vše dobře promícháme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do základu těsta.

Zapékací mísu pečlivě vymažeme máslem a těsto na suflé do nej přelijeme. Mísu vložíme do pekáče, který zaplníme vodou asi do 2/3 výšky formy.

Troubu předehřejeme na 180 °C a bramborové suflé pečeme asi 50 až 60 minut. Těsně před koncem pečení zkusíme špejlí, která musí po zapíchnutí do suflé, zůstat suchá a čistá, jinak necháme ještě pár minut péct.

Bramborové suflé podáváme s čerstvou zeleninou, ale i jako přílohu například ke grilovaným a pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehké bramborové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena