Bramborové suflé s hermelínem

Zapečené brambory zdobené plátky hermelínu a pažitkou. Vhodné jako předkrm a s oblíbeným salátem jako lehká večeře. Recept mám od kamarádky.


2.417x
45 min

Ingredience

4 ksvejce
40 gmáslo
1 lžičkasolamyl
500 gbrambory
100 mlsmetana
200 ghermelín
1 špetkamletý kmín

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě se špetkou mletého kmínu doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme s horkou smetanou a máslem na kaši. Podle chuti ještě dodáme sůl, pepř, muškátový oříšek a necháme trochu vychladnout. Do vychladlých brambor vmícháme žloutky, solamyl, 2/3 sýra nakrájeného na kostičky a nakonec sníh vyšlehaného z bílků.

Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme směsí na bramborové suflé. Na povrch každé misky dáme po dvou plátcích hermelínu, které trochu zasypeme sekanou pažitkou. Misky dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě dozlatova.

Bramborové suflé s hermelínem podáváme přímo z mističek a doplníme oblíbenou zeleninou či salátem.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové suflé s hermelínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena