Čokoládové suflé po domácku

Recept na jedinečný a krásně jemný čokoládový dezert pečený v hrníčku.


4.58x
15 min
1×

Ingredience

120 gcukr
3 ksvejce
110 gmáslo
60 gmouka
100 ghořká čokoláda 70%

podle chuti

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku a umícháme hladké řídké těsto.

Máslem vymažeme a moukou vysypeme 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijeme do nich čokoládovou směs. Suflé pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení opatrně objedeme suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit. Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.

Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečku nechat 1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 minut před pečením. Zkuste to obojím způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.

Čokoládové suflé po domácku podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem. Já suflé podávám rovnou v hrnečku. Mám tento dezert raději méně propečený a na talíři by se mi asi roztekl.
user-icon

autor Rychm0nd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové suflé po domácku

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena