1 ks | vejce | |
3 lžíce | mléko | |
2 kelímky | hustá zakysaná smetana | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
niva | ||
eidam | ||
kukuřičné lupínky | ||
těsto | ||
1 lžička | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 l | mléko | |
150 g | hladká mouka | |
100 g | polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý pepř |
Palačinky: Z mouky, vajec, mléka a špetky soli ušleháme ručním šlehačem těsto na palačinky. Palačinky usmažíme na pánvi, po obou stranách. Nivu a eidam nastrouháme a vmícháme do zakysané smetany. Sýru dáme tolik, aby hmota byla hustá a nestékala. Nivy dáváme větší poměr než eidamu, má výraznější chuť. Osolíme a opepříme. Můžeme ochutit i jiným oblíbeným kořením či bylinkou. Každou palačinku potřeme sýrovou hmotou, dvě strany palačinky proti sobě trochu zahneme - směrem ke středu, aby hmota nevytekla, a palačinku pak běžným způsobem zavineme. Na velké prkénko nasypeme kukuřičné lupínky, překryjeme sáčkem a po sáčku válíme válečkem na nudle, dokud lupínky nerozdrtíme. V misce rozkvedláme vejce s malým množstvím mléka. Každou naplněnou palačinku namočíme do vajíčka a pak hned obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Takto připravené sýrové palačinky smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Sýrové palačinky v kukuřičných lupíncích podáváme obložené zeleninou.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Recept na výborné palačinky plněné špenátem krok za krokem
Milujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena