Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


4.2232x
120 min
17×

Ingredience

2 lžícecukr
120 gslanina
2 lžíceolej
1 lžícesůl
1 lžičkasůl
2 lžícemáslo
2 lžíceocet
3 kscibule
400 mlsmetana
1 ksceler
600 mlvoda
4 ksmrkev
3 kspetržel
5 kuličekjalovec
1 kskrálík
3 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
1 lžičkasušený tymián
8 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti. Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit. Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.
user-icon

autor petrsparta

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svíčková z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena