Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


4.2232x
120 min
17×

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká