Vaření.czReceptyJemná svíčková z králíka

Jemná svíčková z králíka

Recept na pečeného králíka.


4.19x
60 min

Ingredience

1 kscitron
1 kskrálík
2 lžícehladká mouka
250 mlRama Cremefine na vaření
100 gslanina vcelku
1 ksHalali (menší sklenice)
100 kgRama Creme Bonjour (máslová pochoutka)

podle chuti

sůl

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Králíka prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáčku na vrch rozprostřeme Halali, zalijeme rozpuštěnou Ramou a přiklopíme poklicí. Můžeme to dát hned do trouby, ale nejlepší je nechat králíka nejméně přes noc uležet. V troubě za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a obereme z kostí. Výpek se zeleninou rozmixujeme a nalijeme do hrnce, přidáme v mléce rozmíchanou mouku a necháme 15 minut povařit. Nakonec zjemníme smetanou, podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu. Vložíme obrané maso a prohřejeme. Jemnou svíčkovou z králíka podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme ušlehanou šlehačkou a brusinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná svíčková z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena