Skvěle nahradí drahé dorty! Vyzkoušejte snadný recept na tento oblíbený dezert.
3 lžíce | cukr |
10 lžic | rum |
2 kelímky | smetana ke šlehání |
2 kelímky | pomazánkové máslo |
2 balíčky | cukrářské piškoty |
3 lžičky | silná rozpustná káva |
na ozdobu | |
---|---|
hořké kakao |
Smetany ke šlehání, pomazánková másla a cukr pořádně ušleháme do hladkého krému. Na dno plechu rozložíme cukrářské piškoty, pokapeme rumem a silnou kávou, pak potřeme polovinou ušlehaného krému, dáme druhou vrstvu dětských piškotů, znovu potřeme zbytkem krému a nakonec posypeme kakaem. Super rychlé tiramisu je hotové za 15 minut. Pak necháme tiramisu odležet v ledničce 24 hodin a poté už vám jen popřeji dobrou chuť.
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
autor Akate
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena