Vrstvený bramborový salát je efektní a hodí se ke slavnostním příležitostem. Je skvělý samotný i jako příloha.
Hodnocení
4.6
/ 5 (47x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Cibule2 ks
Vařená mrkev2 ks
Strouhaný sýr
Tatarská omáčka500 g
Vejce natvrdo4 ks
Brambory vařené ve slupce4 ks
Vařená červená řepa3 ks
Slané ryby500 g
Podle chuti
Koření
Postup přípravy
Připravíme ve slupce uvařené a oloupané brambory, uvařenou mrkev, červenou řepu a natvrdo uvařená vajíčka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Brambory, mrkev, řepu i vejce nastrouháme na hrubém struhadle.
Na dno servírovací mísy rozložíme na kousky pokrájené slanečky a cibuli, potřeme tatarkou, na to přijdou nastrouhané brambory, okořeníme a opět potřeme tatarkou.
Navrstvíme mrkev, okořeníme, pomažeme tatarkou.
Poté rozložíme vejce, okořeníme a opět potřeme tatarkou.
Poslední vrstvou je červená řepa a na to tatarka.
Vrstvený salát šuba ozdobíme nastrouhaným sýrem a petrželkou. Podáváme jako samostatný chod nebo přílohu.