Lahodná klasika na vánoční stůl. Recept na vánoční salát, jak ho dělám já.
salát | |
---|---|
1 kg | brambory |
3 ks | mrkev |
1 ks | celer |
2 ks | cibule |
1 sklenice | okurka sterilovaná |
0.5 balíčku | hrášek mražený |
podle chuti | |
3 lžíce | hořčice |
2 lžičky | sůl |
2 špetky | mletý pepř |
podle potřeby | |
1 sklenice | majonéza |
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme uvařený a nakrájený celer a mrkev, nasekanou cibuli, nakládané okurky, hořčici, sůl, pepř, majonézu a nakonec čerstvý nebo mražený hrášek. Dobře promícháme a necháme v míse uležet do druhého dne.
Bramborový salát podáváme s porcí smaženého kapra, salát i rybu pokapeme citronem.
(doba přípravy 60 min)
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena