Brambory začneme vařit v celku jako první v lehce osolené vodě. Jakmile z půlky změknou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Zhruba po 7 minutách přidáme brokolicové růžičky a vaříme dalších asi 5 minut. Poté vše vyndáme na sítko a necháme okapat a zchladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím si nadrobno nakrájíme pórek a cibuli. Vymažeme pánev a jakmile máme brokolici a spol. vychladlou, nakrájíme brambory na kostičky. Ty pak spolu s kořenovou zeleninou a brokolicí nandáme na rozehřátou pánev. Po asi 5 minutách restování přidáme cibuli a pórek a vše na dalších 10 minut přikryjeme poklicí. Teplotu stáhneme na polovinu.
Jakmile máme vše podušené, důkladně osolíme a opepříme a přendáme do skleněné nádoby, ve které vše necháme postupně zchladit na pokojovou teplotu a následně přikryté uložíme do chladu alespoň na půl hodiny. Na konci vše promícháme s majonézou a kečupem (není podmínkou).
Fresh bramborový salát s brokolicí můžeme ihned konzumovat, ale doporučuji nechat uležet nejlépe přes noc. Bude pak mnohem mňamóznější.