Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou

Vyzkoušejte recept na výbornou přílohu - šťouchané brambory trochu jinak.


5.010x
20 min

Ingredience

50 gslanina
30 gmáslo
3 ksbrambory
1 kscibule
1 hrstčerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce povaříme doměkka, necháme trochu vychladnout. Poté brambory oloupeme. Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme jí na mírném ohni škvařit. Pokud je málo tučná, tak přidáme trochu sádla. Když je slanina téměř hotová, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a máslo a necháme zesklovatět. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou před podáváním ozdobíme a dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou. Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané.


Recept na sekanou krok za krokem


Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.


Recept


Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky


Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.


Jak

user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.