Zapékané brambory s cibulí

Recept na brambory ochucené kořením na americké brambory a uzeným bůčkem.


4.215x
120 min
2×

Postup přípravy

Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku amerického koření na brambory a promícháme. Do toho vložíme nakrájenou cibuli a dózu uzavřeme. Občas nádobu převrátíme, aby cibule do sebe natáhla ochucený olej.

Uvařený bůček necháme trochu zchladnout. Potom obal rozstřihneme a šťávu ze sáčku vylijeme do zapékací formy. Přidáme olej z cibulí a krouživým pohybem rozlijeme po dně i po stěnách zapékací formy. Brambory protlačíme přes kolečko na salát a bůček nakrájíme na malé kostky. Přidáme dle vlastního výběru trochu barevné zeleniny, aby byl pokrm trochu pestrý. Vše dáme do zapékací formy, velmi jemně poprášíme kořením na brambory a dobře promícháme. Brambory by měly být v nižší vrstvě. Urovnáme je a do nich vtlačíme čtvrtky cibule.

Vložíme do předehřáté trouby a 25 minut zapékáme při 200 °C. Ve 3 lžících mléka rozšleháme vejce s pepřem. Předpečené brambory zalijeme vejci a vložíme zpět do trouby ještě na 15 minut. Brambory ani vejce nesolíme.

Zapékané brambory s cibulí rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu můžeme přidat salát nebo jinak upravenou zeleninu.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory s cibulí

Zpět na recept