Dezert Pavlova: Nadýchaná křehkost skvěle ladí se šlehačkou a ovocem
Spojení křehkého křupavého korpusu s hedvábným krémem nenechá nikoho na pochybách, že nebe existuje. Co je na Pavlově nejlepší? Že ji můžeme připravit vcukuletu a na korpus nepotřebujeme víc než cukr a bílek. Navíc je zcela bezlepkový. Takhle jednoduché to je! Jako doprovod bohatě postačí vyšlehaná smetana nebo krém a bobulovité ovoce.
Jaký krém do Pavlovy a jak dezert připravit pokaždé jinak
Nejčastější je asi základní verze Pavlovy se šlehačkou a ovocem. Jak korpusy, tak krémy ale můžeme ochucovat třeba čokoládou, ořechy, vanilkou nebo kávou. Oblíbenou variantou je například Pavlova s citronovým krémem, který dodává dezertu příjemnou kyselost a svěžest. Možností, jak obměnit korpus nebo krém, je však celá řada!
Autor:Renata Hřebíčková

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena