Dort Pavlova

Jemný a lehký dort s krémem a ovocem. Osvědčený recept na dokonalý zákusek ke kávě.


4.421x
60 min
1×

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s 200 g cukru do pevného sněhu. Dále svaříme 200 g cukru s 100 ml vody a horký rozvar za stálého míchání zašleháme do sněhu. Šleháme, dokud sníh není hodně hustý.

Stěrkou rozetřeme těsto na plech s pečícím papírem do kruhů. Vytvoříme 3 - 4 kusy podle toho, jak chceme mít dort velký nebo vysoký. Posypeme nastrouhanými ořechy a dáme péct asi na 20 minut při 160 °C.

Vychladlé pláty naplníme vyšlehanou šlehačkou a ovocem podle chuti tak, aby poslední plát byl otočený ořechy nahoru. Dort Pavlova ještě dozdobíme šlehačkou a ovocem a můžeme podávat.

Dort Pavlova podáváme jako vynikající zákusek.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort Pavlova

Zpět na recept