Australský dort Pavlova

Lehké, křehké a hlavně výborné. Recept na dort zdobený ovocem.


4.7101x
160 min
7×

Postup přípravy

V misce ušleháme bílky se špetkou soli. Ze začátku šleháme velmi mírně, když zvýšíme intenzitu šlehání, přidáme i cukr. Škrobovou moučku rozmíchanou s octem přidáme až na závěr, když je cukr dobře zašlehán. Hmota musí být opravdu velmi hustá. Plech vyložíme pečícím papírem a pomažeme jej máslem. Poté na něj položíme dortovou formu - ovšem musí být bez dna. Hmotu dáme na plech do dortové formy, opatrně s formou zatřeseme, aby se těsto jakoby usadilo a poté formu opatrně sundáme. Takže nám na plechu vznikne vyšší kopec cukrové hmoty (kulatého tvaru). Opatrně dáme do předehřáté trouby a pečeme - nebo lépe sušíme - při teplotě cca 100 °C nejméně 1,5 - 2 hodiny. Kdybychom pekli dort na více stupňů, mohl by klesnout a nepovedl by se. Když je korpus upečený, měl by být lehce růžový, asi jako když se pečou laskonky, tak vypneme troubu, ale korpus v ní necháme dojít a lehce vychladnout. Po vychladnutí korpus na dort vrchovatě zdobíme šlehačkou a ovocem nakrájeným na kolečka. Nejvíce se hodí kiwi, ale dá se použít například i ananas, jahody, loupané broskve či nektarinky. Nazdobený australský dort Pavlova dáme na chvíli vychladit do lednice.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Australský dort Pavlova

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena