Smažený camembert

Tradičně usmažený sýr přelitý omáčkou z brusinek.


4.515x
25 min

Ingredience

tymián
mletá sladká paprika
2 ksCamembert

trojobal

sůl
2 ksvejce
2 lžícemléko
hladká mouka
jemná strouhanka

na ozdobu

hlávkový salát

podle potřeby

olej na smažení

příloha

brusinková omáčka

Postup přípravy

Na smažení použijeme méně zralý sýr, aby se nám neroztékal. Camembert podélně rozkrojíme na půlky , z odříznuté strany okořeníme mletou sladkou paprikou, posypeme trochou tymiánu a zamáčkneme. Připravený camembert obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, poté ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem, nakonec v jemné strouhance. Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sýr smažíme po obou stranách dozlatova. Smažený camembert podáváme ihned rozložený na omytých listech hlávkového salátu, přeléváme brusinkovou omáčkou. Sýr díky ní získá zcela jinou a ještě výraznější chuť.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený camembert

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena