Smažené žampiony plněné sýrovou nádivkou podáváme se studenou vinnou omáčkou.
500 g | větší žampiony |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pepř | |
trojobal | |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhaná houska | |
náplň | |
50 g | máslo |
100 g | strouhaný sýr |
omáčka | |
2-3 lžíce | majonéza |
3 lžíce | kečup |
100 ml | červené víno |
1 lžíce | chilli omáčka |
Žampiony oloupeme a kloboučky oddělíme od nožiček. Ze změklého másla a strouhaného sýru umícháme náplň, kterou podle potřeby přisolíme a opepříme. Klouboučky žampionů naplníme sýrovou náplní a necháme v lednici ztuhnout. Nyní si připravíme omáčku. Nožičky jemně usekáme a orestujeme na malém množství oleje. Pak je podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme kečup, chilli omáčku, vše necháme přejít varem a odstavíme z tepla. Do vychladlé směsi vmícháme majonézu a omáčku necháme v chladu rozležet. Naplněné hlavičky žampionů obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Plněné smažené žampiony plněné sýrem podáváme s pikantní studenou omáčkou jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem
Někdy stačí opravdu málo surovin, abychom si dopřáli dobrý oběd. Dnes si krok za krokem připravíme žampiony plněné sýrem niva.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.