Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

Někdy stačí opravdu málo surovin, abychom si dopřáli dobrý oběd. Dnes si krok za krokem připravíme žampiony plněné sýrem niva.

22939×

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

1) Na recept (4 porce) si připravíme následující suroviny.

Budeme potřebovat 500 g žampionů, 100 - 120 g nivy. 1 - 2 stroužky česneku, sůl, černý pepř. Dále hladkou mouku, vejce a strouhanku na trojobal, nezapomeneme na pořádnou dávku oleje na smažení.

2) Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ji s prolisovaným česnekem a trochou čerstvě namletého pepře.

3) Žampiony očistíme, odkrojíme nožičky a sloupneme pomocí příborového nože.

Poté je opatrně zbavíme lupenů.

4) Kloboučky žampionů naplníme ochucenou nivou.

Poté vždy dva kloboučky přitiskneme k sobě a po stranách opatrně spíchneme párátky.

5) Připravíme si trojobal - hladkou mouku, rozšlehaná vejce se špetkou soli a strouhanku.

Plněné žampiony nejprve obalíme v hladké mouce.

Poté ve vajíčku.

A nakonec ve strouhance.

6) Obalené žampiony smažíme pozvolna v rozpáleném oleji.

Usmažené žampiony by měly být pěkně zlatavé. Po usmažení necháme žampiony okapat na papírovém ubrousku a opatrně z nich vyndáme párátka. 

7) Smažené plněné žampiony podáváme s různě upravenými brambory jako hlavní chod.

Doplníme studenou omáčkou podle chuti.

user-icon

autor Michy