Sekaný hovězí biftek se žampiony a cuketou

Vyzkoušejte recept na biftek z mletého hovězího masa, který podáme s houbovo-cuketovou směsí.


4.117x
45 min

Ingredience

1 lžícezakysaná smetana
400 gmleté hovězí maso
3 ksjarní cibulka
1 lžícečerstvá petrželka
300 gkrémové žampiony
1 ksžlutá cuketa

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
granulovaný sušený česnek

Postup přípravy

Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme granulovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Vše propracujeme se 3 lžícemi vody a 1 lžící zakysané smetany, poté směs necháme v chladu odležet. Očištěné hnědé žampiony nakrájíme na kousky. Malou žlutou cuketu omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a zbývající část zbavenou semínek nakrájíme na větší nudličky. Bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Z odleženého mletého masa utvoříme dva vyšší bifteky, které na potřené grilovací pánvi opékáme z každé strany asi 10 minut. Pak maso odložíme stranou a zakryté uchováme na teple. Na pánev k výpeku přidáme olej a kolečka cukety opečeme dozlatova. Cuketu vyjmeme a do pánve přidáme lžičku másla, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Pak vmícháme žampiony a kousky cukety, směs osolíme, opepříme a zvolna opékáme doměkka. Sekaný hovězí bitek rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a cuketou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaný hovězí biftek se žampiony a cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena