Sekaný hovězí biftek se žampiony a cuketou

Vyzkoušejte recept na biftek z mletého hovězího masa, který podáme s houbovo-cuketovou směsí.


4.117x
45 min

Postup přípravy

Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme granulovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Vše propracujeme se 3 lžícemi vody a 1 lžící zakysané smetany, poté směs necháme v chladu odležet.

Očištěné hnědé žampiony nakrájíme na kousky. Malou žlutou cuketu omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a zbývající část zbavenou semínek nakrájíme na větší nudličky. Bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno.

Z odleženého mletého masa utvoříme dva vyšší bifteky, které na potřené grilovací pánvi opékáme z každé strany asi 10 minut. Pak maso odložíme stranou a zakryté uchováme na teple. Na pánev k výpeku přidáme olej a kolečka cukety opečeme dozlatova. Cuketu vyjmeme a do pánve přidáme lžičku másla, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Pak vmícháme žampiony a kousky cukety, směs osolíme, opepříme a zvolna opékáme doměkka.

Sekaný hovězí bitek rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a cuketou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaný hovězí biftek se žampiony a cuketou

Zpět na recept