Lákavé již na pohled, zajímavé chuťově.
300 g | růžičková kapusta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
tatarská omáčka nebo dressing | |
trojobal | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
hladká mouka |
Z růžiček kapusty odkrojíme tvrdý košťál a každou zbavíme vrchních nažloutlých a ovadlých lístků. Dáme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, kapusta trochu změkne. Pak ji scedíme a necháme okapat. Všechny kuličky kapusty obalíme v trojobalu, tzn. v hladké mouce, pak namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance. Do hlubší pánve (kastrolku), nalijeme větší množství oleje a necháme ho rozehřát. Růžičky kapusty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smaženou růžičkovou kapustu podáváme nejlépe s uvařenými brambory a namáčíme ji do tatarské omáčky, případně do francouzského dresingu.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena