Vaření.czReceptySmažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Lákavé již na pohled, zajímavé chuťově.


4.228x
25 min

Ingredience

300 grůžičková kapusta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
tatarská omáčka nebo dressing

trojobal

2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Z růžiček kapusty odkrojíme tvrdý košťál a každou zbavíme vrchních nažloutlých a ovadlých lístků. Dáme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, kapusta trochu změkne. Pak ji scedíme a necháme okapat. Všechny kuličky kapusty obalíme v trojobalu, tzn. v hladké mouce, pak namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance. Do hlubší pánve (kastrolku), nalijeme větší množství oleje a necháme ho rozehřát. Růžičky kapusty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smaženou růžičkovou kapustu podáváme nejlépe s uvařenými brambory a namáčíme ji do tatarské omáčky, případně do francouzského dressingu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená růžičková kapusta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena