Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem oprančíme anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.
Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy. Strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl.
Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou. Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.