Zapečená růžičková kapusta s mandlemi a parmazánem

Stále jste nepřišli na chuť růžičkovým kapustičkám? Možná jste jen neměli ten správný recept. Připravte si ji s námi v úpravě, která sklidí úspěch i u milovníků masa.


0.00x
60 min

Ingredience

3 lžíceolej
50 gstrouhanka
50 gparmazán
30 gmandlové plátky
150 ganglická slanina
250 mlsmetana ke šlehání
1 kgrůžičková kapusta
1 lžícecitronová štáva
50 gmandlové máslo

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě.

Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem oprančíme anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.

Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy. Strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl.

Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou. Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená růžičková kapusta s mandlemi a parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.