Zapečená růžičková kapusta s mletým masem

Recept na zapečenou růžičkovou kapustu s kuličkami z mletého masa a ochuceným bramborovým pyré.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístečků a košťál křížem nařízneme. Vodu osolíme, osladíme a přivedeme k varu. Vložíme kapustičky a zvolna vaříme přibližně 6 - 8 minut. Měkké kapustičky slijeme a ponoříme do studené vody, aby neztratily barvu.

Připravíme si masové kuličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Nakrájenou slaninu necháme na pánvi zrůžovět, vmícháme cibulku s česnekem a jakmile zpění odložíme pánev stranou. V míse promícháme mleté maso s orestovanou slaninou a cibulkou, přidáme mletou sladkou papriku, pepř a podle chuti sůl. Ze směsi tvoříme kuličky ve velikosti kapustiček, které ze všech stran opečeme na lžíci olivového oleje.

Z oškrabaných vařených brambor, mléka a másla připravíme bramborové pyré, do kterého zašleháme syrové vejce a muškátový květ.

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě poklademe kapustičkami a masovými kuličkami. Navrch rozprostřeme bramborovou kaši a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 20 minut dozlatova.

Zapečené růžičkové kapustičky s masovými kuličkami a muškátem ochuceným bramborovým pyré rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená růžičková kapusta s mletým masem

Zpět na recept