Recept pro domácí pekárnu na chutný chléb. Pro výraznější chuť i vůni slunečnicová semínka předem opražíme.
1 lžíce | máslo |
1 lžička | sůl |
350 ml | voda |
1 lžíce | cukr |
540 g | mouka typu 1050 |
1 balíček | suché droždí |
5 lžic | pražená slunečnicová semínka |
Připravíme si uvedené ingrediendce.
Všehnny přísady vložíme do pečící formy a postupujeme podle přiloženého návodu k použítí vašeho modelu pekárny chleba.
Upečený slunečnicový chléb vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Podáváme nakrájený na plátky.
Už žádné plýtvání! Jak využít starý chleba v kuchyni?
Každému občas doma nějaký ten kus chleba zbyde, ale pokud ho nenecháte v sáčku, kde zplesniví, ale třeba v bedýnce ve spižírně, kde jen vyschne a ztvrdne, můžete ho sice věnovat sousedům, kteří mají slepice, ale můžete ho také docela dobře zužitkovat v kuchyni.
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena