těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
100 g | máslo | |
3 ks | žloutky | |
500 g | hladká mouka | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
1 lžička | vanilkový extrakt | |
20 g | čerstvé droždí | |
60 g | třtinový cukr | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
1 lžíce | máslo | |
1 lžíce | med | |
na ozdobu | ||
60 g | lupínky mandlí |
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
Veganské Vánoce: Vánočka krok za krokem
Tradiční vánočka v netradičním provedení. Jedná se totiž o veganskou alternativu vánočky. Pojďte si ji s námi zkusit upéct krok za krokem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena