Tvarohovo-vanilková vánočka

Tvarohová vánočka s vanilkovým pudinkem a vanilkovým luskem.


4.363x
90 min
3×

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce.

Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci.

Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto.

Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme.

Tvarohovo-vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě (na 220°C)asi 50-60 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem. Vánočku poté necháme ve formě ještě "dojít" v teplé troubě.

Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme.

Tvarohovo-vanilkovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.

Další recepty na vánočku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-vanilková vánočka

Zpět na recept