Moje vánočka

Zkrácený recept na vánočku podle babičky.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vše smícháme a vytvoříme těsto, které necháme nakynout. Poté rozdělíme na osm stejných dílů, z nichž upleteme vánočku takto - spodní patro ze čtyř dílů, prostřední ze tří a horní z posledního dílu. Poslední díl ještě rozdělíme na dva a propleteme. Jednotlivá patra potřeme vždy vajíčkem rozšlehaným v mléce, aby se spojila. Celou vánočku opět potřeme vajíčkem. Po dokončení vánočky ji necháme ještě vykynout a poté dáme péct.


Vánočku pečeme v rozpálené troubě na 240 °C prvních 5 minut, pak snížíme teplotu a pečeme dalších 30 minut na 170 °C , přitom občas potíráme vajíčkem rozšlehaným v mléce. Prvních 5 minut pečení při vysoké teplotě může povrch vánočky spálit, proto ji raději přikryjeme papírem na pečení.


Jemná šlehačková vánočka krok za krokem


Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.


Jemná


Od tvarohové po máslovou: Výběr redakce na TOP recepty na vánočky


Vánočka - nadýchaná, voňavá a poctivá jako od babičky. Možná už také přemýšlíte, jaká vánočka letos zvítězí mezi nejrůznějšími recepty. Z našich tipů si nelze nevybrat a poradíme vám i s jejím pletením.


Od


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje vánočka

Zpět na recept