Dobrá klasická vánočka

Recept na moc dobrou vánočku.


5.01x
120 min

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme vlažným mlékem. Přisypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, žloutky, citronovou kůru, rozinky a nakonec rozpuštěné máslo.

Těsto zaděláváme 15 - 20 minut. Necháme 30 minut v pokojové teplotě a dáme na noc do lednice.

Z těsta uděláme 12 dílků, ze kterých vyválíme stejně dlouhé prameny (na dvě vánočky). Vánočky zaplétáme z 6 pramenů. Necháme kynout. Když je vánočka vykynutá, potřeme vejcem a posypeme plátky mandlí.

Vánočku pečeme 35 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Klasickou vánočku krájíme na plátky a podáváme podle chuti.
user-icon

autor Jan Trnka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá klasická vánočka

Zpět na recept