těsto | ||
---|---|---|
2 špetky | sůl | |
140 g | máslo | |
300 ml | mléko | |
1 balíček | rozinky | |
1 kostka | droždí | |
5 ks | žloutky | |
140 g | cukr krupice | |
100 g | ořechy | |
1 lžička | citronová kůra | |
700 g | polohrubá mouka | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
100 g | mandle |
-> Pečeme na Vánoce: 6 nejlepších receptů na vánočku
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena