Škubánky opečánky

Velice oblíbený recept, který nám dělala moje babička.


4.327x
45 min
2×

Postup přípravy

Brambory očistíme, rozkrájíme, osolíme a uvaříme doměkka.

Do uvařených brambor přidáme mouku a ještě krátce asi 10 minut povaříme mouku v bramborech. Pak vypneme a slijeme vodu z brambor. Rozšťoucháme brambory s moukou a přidáme na kousky másla.

Lžící pořádně jakoby zapracováváme máslo postupně po kouscích do brambor na hladkou a velice hustou kaši. Takto hotové můžeme škubánky rovnou servírovat na talíř, posypat strouhaným tvarohem nebo mákem, posypat moučkovým cukrem a polít máslem.

Na náš recept ale z této husté kaše tvoříme placky, které opékáme pozvolna na rozpáleném oleji nebo sádle.

Škubánky opečánky podáváme podle chuti.
user-icon

autor martík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škubánky opečánky

Zpět na recept