Jednoduché džatky

Recept na bramborové kuličky nebo noky z těsta jako na škubánky.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě běžným způsobem. Vody dáme tak akorát, aby brambory byly zakryté. Když jsou brambory už měkké, vodu z nich nesléváme!

Brambory rozmačkáme ve vodě šťouchadlem na hladkou kaši, přidáme hladkou mouku, zamícháme a necháme zakryté pokličkou cca 15 - 20 minut, aby se mouka spařila. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi na oleji osmahneme.

Z bramborového těsta tvoříme kuličky rukama, které jsme potřeli olejem, nebo pomocí dvou lžiček tvoříme noky. Kuličky nebo noky dáváme do mísy a přelijeme je omastkem.

Jednoduché džatky podáváme posypané osmahlou slaninou a cibulkou. K tomuto pokrmu se podává podmáslí nebo kyška, popřípadě acidofilní mléko.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché džatky

Zpět na recept