Jednoduché džatky

Recept na bramborové kuličky nebo noky z těsta jako na škubánky.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě běžným způsobem. Vody dáme tak akorát, aby brambory byly zakryté. Když jsou brambory už měkké, vodu z nich nesléváme!

Brambory rozmačkáme ve vodě šťouchadlem na hladkou kaši, přidáme hladkou mouku, zamícháme a necháme zakryté pokličkou cca 15 - 20 minut, aby se mouka spařila. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi na oleji osmahneme.

Z bramborového těsta tvoříme kuličky rukama, které jsme potřeli olejem, nebo pomocí dvou lžiček tvoříme noky. Kuličky nebo noky dáváme do mísy a přelijeme je omastkem.

Jednoduché džatky podáváme posypané osmahlou slaninou a cibulkou. K tomuto pokrmu se podává podmáslí nebo kyška, popřípadě acidofilní mléko.
user-icon

autor IvettaG


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché džatky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena