Škubánky s mákem

Recept na tradiční škubánky sypané cukrem a mákem.


3.562x
45 min
2×

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme doměkka. Vodu z vařících brambor částečně slijeme, zasypeme hrubou moukou. Přidáme trochu soli.

Pomocí vařečky uděláme do hmoty otvory, přikryjeme a necháme zvolna spařit.
Horkou směs vychladíme a vymícháme hladké těstíčko.

Lžící namáčenou v rozpuštěném tuku vykrajujeme z těsta noky - škubánky.

Škubánky vaříme ještě ve vroucí vodě asi 3 - 5 minut. Po vytažení sypeme směsí máku a cukru, mastíme máslem nebo sádlem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škubánky s mákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.