Recept na salát z červeného zelí, který je naprosto jednoduchý na přípravu a budete potřebovat pouhé 4 suroviny - čerstvé červené zelí, sůl, ocet a olej. Tento salát pochází z bulharské kuchyně, kde se těší velké oblibě. Je skvělou přílohou ke grilovanému a pečenému masu.
Podzimní zelí pro chuť i pro zdraví
Zelí, jak známo, je cenným zdrojem vitamínů a jeho hlavní sezóna nastává právě teď, v chladných podzimních měsících. Zelí je v naší české kuchyni velmi oblíbené. Často se podává jako příloha k vydatnějším jídlům a upravuje se na různé způsoby.
Bramborové placky s červeným zelím krok za krokem
Bramborové placky plněné červeným zelím jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavost a chuť brambor s pikantním a sladkým aroma červeného zelí. Tento recept je ideálním doplňkem pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena