Rychlé kedlubny na smetaně

Recept, který podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem.


4.47x
30 min

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dl vody, sůl a podusíme skoro doměkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny na smetaně dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být. Jako přílohu ke kedlubnám na smetaně jsem měla vařené brambory a hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.


Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet


Kedlubny patří mezi nejzdravější a lehce stravitelné druhy košťálové zeleniny, které si zejména na začátku léta můžeme dopřát. Ale jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Věděli jste, že z nich lze připravit i skvělé zelí a bramboráky?


Zamilujte


Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích


Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.


Dušené

user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé kedlubny na smetaně

Zpět na recept