Rychlé kedlubny na smetaně

Recept, který podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem.


4.47x
30 min

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dl vody, sůl a podusíme skoro doměkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem.

Odstavené kedlubny na smetaně dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být.

Jako přílohu ke kedlubnám na smetaně jsem měla vařené brambory a hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé kedlubny na smetaně

Zpět na recept