Vaření.czReceptyRychlé kedlubny na smetaně

Rychlé kedlubny na smetaně

Recept, který podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem.


4.47x
30 min

Ingredience

2 lžičkycukr
1 lžičkasůl
1 plátekmáslo
1 lžičkaocet
2 dlvoda
600 gkedlubna
1 dlsmetana ke šlehání
3 lžícehotová světlá jíška

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dl vody, sůl a podusíme skoro doměkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny na smetaně dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být. Jako přílohu ke kedlubnám na smetaně jsem měla vařené brambory a hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

Kedlubny patří mezi nejzdravější a lehce stravitelné druhy košťálové zeleniny, které si zejména na začátku léta můžeme dopřát. Ale jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Věděli jste, že z nich lze připravit i skvělé zelí a bramboráky?

Zamilujte

Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

Dušené

user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlé kedlubny na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena