Slaná chuťovka je vhodná ke všem příležitostem, hlavně ji zvládne každý začátečník.
1-2 ks | vejce |
1 lžička | kečup |
1 balíček | listové těsto |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
mletý kmín |
Na pomoučeném vále vyválíme 2 - 3 placky velikosti plechu. Přeneseme je na plechy s pečícím papírem a rádýlkem nebo nožem je rozkrájíme na kostičky, obdélníčky nebo trojúhelníčky. Jednotlivé kousky nemusíme od sebe oddalovat, po upečení jdou pěkně odlomit. Vejce rozšleháme se lžičkou kečupu a rádýlkem rozkrájené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem. Těsta pak posypeme solí a mletým kmínem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení jednotlivé kousky od sebe oddělíme. Podáváme např. k vínu. Pozn: Koření na posypání můžeme různě obměňovat. Získáme tak vždy jinou chuť.
Recept na silvestrovské sýrové krekry krok za krokem
Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Dana
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.