Vynikající rychlá pomazánka z avokáda, kterou můžete využít na chlebíčky, topinky nebo jako dip k různým nachos nebo tortillám.
1 ks | avokádo |
1 stroužek | česnek prolisovaný |
25 g | lučina |
1 lžička | citronová šťáva |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Na tuto pomazánku využijeme zralé avokádo. Avokádo napůl rozkrojíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme vnitřek. Dáme ho do misky a vidličkou rozmačkáme. Poté přidáme lučinu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu sůl a pepř a znovu vidličkou rozmělníme.
Takto připravenou avokádoou pomazánku namažeme na čerstvý chléb, topinku nebo můžeme využít jako dip k nachos.
Vegetariánský tatarák krok za krokem: Avokádo jako hlavní surovina
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena