Rybízový koláč se sněhem

Lehký dezert z letního ovoce, který lze rychle připravit.


4.6238x
45 min
18×

Postup přípravy

Všechny suroviny na vále smícháme v těsto. Vymažeme si formu, vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Předehřejeme troubu - hodně.

Těsto nalijeme do formy a celé vložíme do trouby asi na 15 minut.

Mezitím si připravíme tuhý sníh ze 2 bílků, do kterého zašleháme cukr a vmícháme rybíz. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba ostružiny, ke kterým dodáme navíc citronovou kůru a šťávu z citronu. Ovoce může být i mražené.

Směs dodáme na předpečené těsto a společně dopečeme, až do zhnědnutí sněhu.

Rybízový koláč se sněhem necháme vychladnout a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový koláč se sněhem

Zpět na recept