Vaření.czReceptyRybí sousta s uzenými šproty

Rybí sousta s uzenými šproty

Rybí sousta s pomazánkou ze šprotů, strouhaného sýru, vajec a s česnekovou majonézou.


4.744x
45 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
100 mlmajonéza
100 geidam
1 lžícebílý jogurt
1 konzervauzené šproty

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

kapary
paprika červená

podle potřeby

bageta

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s majonézou a jogurtem. Sýr jemně nastrouháme. Šproty necháme okapat a několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající uzené šproty nakrájíme na menší kousky. V míse promícháme nakrájená vejce se šproty a sýrem, vše spojíme ochucenou majonézou, podle potřeby osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet v chladu. Pečivo nakrájíme na sousta, potřeme vyšší vrstvou pomazánky a ozdobíme kouskem ryby, červenou paprikou a kuličkou kaparů. Rybí sousta s uzenými šproty podáváme jako chuťovku při různých oslavách jako je například Silvestr.

Ryby v dietním jídelníčku

Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?

Ryby

Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí sousta s uzenými šproty

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena