Rybí sousta s uzenými šproty

Rybí sousta s pomazánkou ze šprotů, strouhaného sýru, vajec a s česnekovou majonézou.


4.744x
45 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s majonézou a jogurtem. Sýr jemně nastrouháme. Šproty necháme okapat a několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající uzené šproty nakrájíme na menší kousky.

V míse promícháme nakrájená vejce se šproty a sýrem, vše spojíme ochucenou majonézou, podle potřeby osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet v chladu.

Pečivo nakrájíme na sousta, potřeme vyšší vrstvou pomazánky a ozdobíme kouskem ryby, červenou paprikou a kuličkou kaparů.

Rybí sousta s uzenými šproty podáváme jako chuťovku při různých oslavách jako je například Silvestr.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí sousta s uzenými šproty

Zpět na recept