Omytá a osušená jablka nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky a malým nožíkem opatrně vykrojíme jádřince. Plátky jablek opékáme z obou stran na pánvičce s kapkou olivového oleje, po zezlátnutí vyndáme na ubrousek a necháme jej vsáknout přebytečnou mastnotu. Jablka přendáme na talířek a bohatě posypeme nastrouhanou nivou. Podle chuti můžeme přidat špetku pepře nebo lžičku chilli omáčky, podávat můžeme i s ořechy.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena