Pochoutka s pikantní chutí uzené nivy v kombinaci s nasládlou jemností podzimních jablíček.
příloha | |
---|---|
2-3 ks | jablko |
podle potřeby | |
1 lžíce | olivový olej |
na ozdobu | |
200 g | uzená niva |
podle chuti | |
1 špetka | mletý černý pepř |
1 lžička | chilli omáčka |
Omytá a osušená jablka nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky a malým nožíkem opatrně vykrojíme jádřince. Plátky jablek opékáme z obou stran na pánvičce s kapkou olivového oleje, po zezlátnutí vyndáme na ubrousek a necháme jej vsáknout přebytečnou mastnotu. Jablka přendáme na talířek a bohatě posypeme nastrouhanou nivou. Podle chuti můžeme přidat špetku pepře nebo lžičku chilli omáčky, podávat můžeme i s ořechy.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena