Ruský boršč

Tato polévka je plná vitamínů a energie.


2.0114x
90 min

Ingredience

5 dkgpetrželka
1 kscibule
5 dkgceler
2 lvoda
10 dkgmrkev
1 ksbobkový list
5 ksnové koření
1 kelímekkysaná smetana
4 ksbrambor
1 kskedluben
1 snítkazelená petrželka
20 dkghlávkové zelí
1 ksčervená řepa
1 kgvepřové koleno
5 kscelý pepř

Postup přípravy

Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list a dáme vařit. Než maso změkne oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky a uvaříme. Oloupeme zeleninu a nakrájíme na kousky, zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu uvaříme zvlášť a pak jí teprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a také nakrájíme na kostičky. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu, zelí a řepu. Když je zelenina měkká vložíme brambory, maso a necháme ještě chvilku povařit. Hotový Boršč dochutíme solí a octem. Nakonec dáme jednu kysanou smetanu a zelenou petrželku. Na talíři ještě ozdobíme lžicí kysané smetany a snítkou petrželky.
user-icon

autor mabe

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ruský boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z ruské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena