Jídlo na sváteční stůl i k běžnému obědu.
olej | |
sůl | |
vývar | |
125 g | jogurt |
20 ml | sherry |
1 ks | bobkový list |
125 g | zakysaná smetana |
tabasco | |
4 plátky | roštěná |
10 | mletý černý pepř |
50 g | paprika (červená) |
50 g | paprika (zelená) |
20 g | paprika mletá sladká |
Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a posolíme. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Koření, papriku, sherry a tabasco přidáme do jogurtu.
Touto marinádou potřeme roštěnky necháme je aspoň 4 hodiny odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Přidáme zbytek marinády, smetanu a plátky podusíme. Případně maso můžeme podlít trochou vývaru.
Maso zdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou je kari rýže.
autor kagro
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.