Jídlo na sváteční stůl i k běžnému obědu.
olej | |
sůl | |
vývar | |
125 g | jogurt |
20 ml | sherry |
1 ks | bobkový list |
125 g | zakysaná smetana |
tabasco | |
4 plátky | roštěná |
10 | mletý černý pepř |
50 g | paprika červená |
50 g | paprika zelená |
20 g | mletá sladká paprika |
Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a posolíme. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Koření, papriku, sherry a tabasco přidáme do jogurtu.
Touto marinádou potřeme roštěnky necháme je aspoň 4 hodiny odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Přidáme zbytek marinády, smetanu a plátky podusíme. Případně maso můžeme podlít trochou vývaru.
Maso zdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou je kari rýže.
autor kagro
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena