Rizoto s houbami a hráškem

Snadný recept na rizoto s houbami a hráškem s chutí česneku a tymiánu. Hlavní chod vhodný i pro vegetariány.


5.08x
45 min
2×

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme.

Na lžíci másla a oleje krátce zpěníme cibulku s česnekem, přidáme rýži, sůl a špetku tymiánu a vše krátce osmahneme. Pak přilijeme vývar a zakryté zvolna dusíme doměkka. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a zvolna 15 minut podusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončení přidáme k houbám hrášek, podle potřeby přilijeme lžíci vývaru a necháme dodusit.

Dušenou rýži promícháme s houbami a hráškem, podle chuti osolíme a můžeme servírovat.

Rizoto s houbami a hráškem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je podle vlastní chuti strouhaný parmazán.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s houbami a hráškem

Zpět na recept