Rizoto s chřestem

Recept na jemné rizoto dušené s kousky chřestu a bílým vínem. Ke konci přidáme bylinky a sýr.


3.0808x
45 min

Ingredience

1 kscibule
1 kgchřest
80 ggorgonzola
250 mlbílé víno
250 gkulatá rýže

podle chuti

sůl
estragon
mletý pepř
čerstvá petrželka

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odřízneme špičky. Špičky chřestu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu, poté slijeme. Stonky chřestu rozdělíme na kousky dlouhé asi 4 cm a povaříme je ve vývaru do křupava (cca 12 minut), poté stonky chřestu slijeme, chřestový vývar uchováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli orestujeme na pánvi na kousky másla, přidáme rýži a dusíme asi 3 minuty, zalijeme vínem a osolíme. Když se víno skoro vaří, zalijeme horkým chřestovým vývarem a na mírném ohni rýži vaříme asi 20 - 30 minut. Rýži dochutíme, přidáme nasekané bylinky s chřestem a gorgonzolou a jemně promícháme. Rizoto s chřestem podáváme samostatně, případně jako přílohu. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rizoto s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena