Rizoto s chřestem

Recept na jemné rizoto dušené s kousky chřestu a bílým vínem. Ke konci přidáme bylinky a sýr.


3.0808x
45 min

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odřízneme špičky. Špičky chřestu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu, poté slijeme. Stonky chřestu rozdělíme na kousky dlouhé asi 4 cm a povaříme je ve vývaru do křupava (cca 12 minut), poté stonky chřestu slijeme, chřestový vývar uchováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibuli orestujeme na pánvi na kousky másla, přidáme rýži a dusíme asi 3 minuty, zalijeme vínem a osolíme. Když se víno skoro vaří, zalijeme horkým chřestovým vývarem a na mírném ohni rýži vaříme asi 20 - 30 minut. Rýži dochutíme, přidáme nasekané bylinky s chřestem a gorgonzolou a jemně promícháme.

Rizoto s chřestem podáváme samostatně, případně jako přílohu.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s chřestem

Zpět na recept