Ředkvičkové pomazánkové máslo

Recept na domácí máslovou pomazánku s ředkvičkami, sýrem a vejcem.


4.311x
35 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Asi polovinu ředkviček jemně nastrouháme a osolíme. Vylouhovanou šťávu z ředkviček vymačkáme. Zbývající ředkvičky použijeme na ozdobu. Omytou pažitku jemně usekáme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme.

V míse ušleháme změklé máslo s lučinou, taveným sýrem a nastrouhaným vejcem. Nakonec vmícháme nastrouhané ředkvičky, pažitku a zakysanou smetanu. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme.

Ředkvičkové pomazánkové máslo mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem ředkvičky a pažitkou. Máslo můžeme podávat také v mističkách s bagetkami jako předkrm.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičkové pomazánkové máslo

Zpět na recept