Vaření.czReceptyŘedkvičkové pomazánkové máslo

Ředkvičkové pomazánkové máslo

Recept na domácí máslovou pomazánku s ředkvičkami, sýrem a vejcem.


4.311x
35 min

Ingredience

1 ksvejce
125 gmáslo
1 svazekředkvičky
2-3 lžícezakysaná smetana
150 gLučina
3 kstavený smetanový sýr (trojúhelníček)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Asi polovinu ředkviček jemně nastrouháme a osolíme. Vylouhovanou šťávu z ředkviček vymačkáme. Zbývající ředkvičky použijeme na ozdobu. Omytou pažitku jemně usekáme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. V míse ušleháme změklé máslo s lučinou, taveným sýrem a nastrouhaným vejcem. Nakonec vmícháme nastrouhané ředkvičky, pažitku a zakysanou smetanu. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme. Ředkvičkové pomazánkové máslo mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem ředkvičky a pažitkou. Máslo můžeme podávat také v mističkách s bagetkami jako předkrm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičkové pomazánkové máslo

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena