Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou

Snadný a rychlý recept na salát z čerstvých rajčat a salátové okurky s jarní cibulkou. Salát doplníme zálivkou ze zakysané smetany, kefíru a majonézy.


3.211x
20 min

Ingredience

400 grajčata
3 lžícemajonéza
100 mlkefír
250 mlzakysaná smetana
3 ksjarní cibulka s natí
400 gokurka hadovka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omytá rajčata a okurky nakrájíme na stejnoměrné kousky ve velikosti sousta a vložíme do mísy. Zeleninu osolíme, opeříme a necháme asi 10 minut odstát. Jarní cibulku i s natí nasekáme na jemná kolečka a vmícháme do mísy k zelenině. Zakysanou smetanu spolu s kefírem a majonézou našleháme do pěny a nalijeme na směs rajčat s okurkou a jarní cibulkou. Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou rozdělíme do misek a můžeme servírovat jako přílohu k různým pokrmům, ale klidně i jen tak samostatně s čerstvým pečivem nebo toasty.


Sterilované okurky Richarda Nováka


(doba přípravy 45 min)


Sterilované


Osvěžující okurkový nápoj


S Michalem Nikodemem a Honzou Kuželkou se naučíme, jak připravit osvěžující letní okurkový nápoj. Tentokrát vtipného Honzu nepotěšíme, protože nebudeme potřebovat žádný alkohol.


Osvěžující


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká