Vaření.czReceptyOkurkový salát s tuňákem

Okurkový salát s tuňákem

Velmi zdravý a dietní salát se skvělou úpravou masa z tuňáka.


3.02x
30 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžícemajonéza
1 kscitron
400 gtuňák
1 ksokurka
4 lžíceolivový olej
1 lžícebílý jogurt
1 lžícečerstvý kopr

podle chuti

sůl
sezamová semínka

Postup přípravy

Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na dlouhé tenké plátky. Vložíme do mísy a promícháme s čerstvým posekaným koprem, česnekem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme jogurt a majonézu a okurkový salát lehce osolíme a dáme odležet do chladu. Tuňáka opláchneme proudem studené vody, nakrájíme na kostky, osolíme a posypeme sezamovým semínkem. Pánev vyložíme kolečkem pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřejeme. Zprudka a ze všech stran tuňáka orestujeme tak, aby uvnitř zůstal nepropečený. Opečené kousky tuňáka nakrájíme na plátky. Okurkový salát rozdělíme do misek, poklademe plátky tuňáka a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Okurkový salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena