Vaření.czReceptyRajčatová polévka s červenou čočkou

Rajčatová polévka s červenou čočkou

Recept na polévku plnou zdravých ingrediencí. Zasytí vás a obohatí tělo o vítamíny.


3.118x
45 min
1×

Ingredience

2 lžičkyolivový olej
1 kspórek nebo velká cibule
1 sklenicehustý rajčatový protlak (115 g)
1 plechovkakonzervovaná celá rajčata
0.5 balíčkuloupaná půlená červená čočka (bio)

podle chuti

sůl
tymián

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka. Mezi prsty je rozdělíme na jednotlivé jemné kroužky. Můžeme jej nahradit cibulí, kterou nasekáme na drobné kostičky. Připravíme si loupanou a půlenou červenou čočku (bio). Uvaříme si silnější zeleninový vývar z kostky. V hrnci rozpálíme 2 lžičky olivového oleje a pórek (cibulku) krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem, zředíme trochou vývaru, přidáme čočku a nakládaná rajčata, která vařečkou trochu rozdrtíme. Povaříme, dokud není čočka měkká. Polévku zředíme vývarem, ochutíme tymiánem (nešetříme) a osolíme podle chuti. Hustotu volíme podle vlastní libosti, ještě chvíli povaříme. Polévku z červené čočky podáváme jako hlavní chod, výborná pro vegetariány.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatová polévka s červenou čočkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z britské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena