Rajčatová polévka s restovaným mletým masem

I stalo se jednoho červencového dne. Přemíra rajských jablíček z domácí produkce Vepříkova táty přivedla jej k myšlence, jak se s touto dobrotou se ctí vypořádat, aby vniveč nepřišla.


5.02x
60 min

Ingredience

2 lžícecukr
6 stroužkůčesnek
400 mlvývar
20 ksrajčata
2 kscibule
500 gmleté maso
1 lžícesušená bazalka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Vezme to stručně jasně. V tomto bodě si připravíme základ polévky.

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce přiměřené velikosti nalijeme rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli i 4 stroužky česneku a necháme zvolna osmahnout.

Mezitím si omyjeme a na čtvrtky nakrájíme rajčata, která následně k cibulce a česneku vložíme. Přidáme 300 - 500 ml vody podle šťavnatosti rajčat. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 20 minut.

Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme cukrem a bazalkou, případně i dosolíme.

V bodě druhém si připravíme restované mleté maso. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé 2 stroužky česneku - tentokrát však prolisovaného. Vše dobře promísíme a restujeme cca 10 minut, dokud maso nechytne zlatavou barvu.

A máme hotovo. Restované mleté maso lze přidat přímo do rajčatové polévky a smísit nebo servírovat oku lahodícím způsobem jako je na přiložené fotografii. Rajčatová polévka s restovaným mletým masem chutná opravdu výborně!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová polévka s restovaným mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena