Rychlá rajčatová polévka s bazalkou

Recept na polévku z čerstvých rajčat, rajčatového protlaku a bazalky.


5.05x
30 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 kgrajčata
1 dlrajčatový protlak
1 lžícebazalka
2 lžíceolivový olej
3 ksjarní cibule
4 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

cukr
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na hrubé měsíčky. Rajčata můžeme oloupat, ale dle mého - po rozmixování slupka skoro vůbec nejde v polévce poznat. Pokud bychom chtěli rajčata oloupaná, nařízneme je do kříže, spaříme v horké vodě a sloupneme. Cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak oloupaný česnek. Bazalku opláchneme a nasekáme nadrobno, případně použijeme bazalku sušenou.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibulku a necháme orestovat. Poté přidáme česnek, minutu restujeme, přihodíme rajčata, rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Množství přidané vody záleží na typu rajčat. Vsypeme sušené lahůdkové droždí a znovu promixujeme.

Rajčatovou polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, bazalkou a podle kyselosti i cukrem. A máme hotovo.

Rychlou rajčatovou polévku s bazalkou podáváme s pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajčatová polévka s bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká