Vaření.czReceptyPomalu pečený hovězí guláš na pivu

Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

Chcete mít jistotu, že maso v guláši bude krásně měkké? Pak zvolte metodu pomalého pečení při 100 - 120 °C a pečte cca 5 - 8 hodin. Guláš není zahušťovaný moukou a chutná výborně!


4.47x
160 min
1×

Ingredience

2 kscibule
1 ksceler
0.5 lpivo
3-6 ksmrkev
2 kspetržel
0.5 lhovězí vývar
1 kghovězí kližka

podle chuti

sůl
mletý pepř
chilli pasta

Postup přípravy

Jak na to? Koupíme si pečící pytlíky, ušetří nám spoustu času a s pečeným masem se skvěle pracuje. Ušetříme si tak i práci s čištěním pekáčů. Nemáme-li pytlíky, použijeme pečící kastrol s víkem, splní stejnou službu. Koupíme jakékoliv hovězí - může být krk, kližka, přední nebo nepravá svíčková, veverky, líčka. Vybereme kvalitní maso, ale nepotřebujeme to nejdražší, které najdeme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pytlíku. Na 1 kg masa přidáme 3 - 6 mrkviček, 2 cibule, pivo, hovězí vývar, kousek celeru nebo petržele. Vše dáme do pytlíku a necháme péct. Po upečení maso vyndáme a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným šlehačem. Přidáme chilli pastu, povaříme a dochutíme podle potřeby. Maso do omáčky vrátíme a máme hotovo. Pomalu pečený hovězí guláš na pivu podáváme s knedlíkem, ale i jinou přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena