Oblíbená polévka připravená z bílých fazolí. Výborný recept!
2 stroužky | česnek |
150 g | kolínka |
500 ml | hovězí vývar |
800 g | bílé fazole |
400 g | konzervovaná rajčata |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bazalka | |
oregano | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
parmazán | |
bazalka | |
podle potřeby | |
extra panenský olivový olej |
V hrnci pomalu při nízké teplotě rozpálíme olivový olej. Přidáme rozetřený česnek a pár minut ho restujeme. Do hrnce nalijeme i s nálevem jednu konzervu fazolí - 400 g fazolí a šťouchadlem na brambory fazole rozmačkáme. Pokud se polévka připravuje ze sušených fazolí, musí se fazole dát před vařením na několik hodin máčet. Přidáme rajčata, hovězí vývar a bylinky podle chuti. Zvýšíme teplotu a přivedeme polévku k varu. Přidáme těstoviny a vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Polévku mícháme, aby se nepřichytávala u dna, pokud těstoviny nasáknou příliš tekutiny, přilijeme vařící vodu. Slijeme nálev z druhé konzervy fazolí, fazole propláchneme a přidáme do polévky. Mícháme, aby se fazole prohřály a nakonec je osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Polévku s těstovinami a fazolemi rozdělíme do předehřátých misek, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky.
Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem
Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.
autor beruska9999
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena